top of page

kunstportofolio

Dette er en samling af alle de kunstprojekter og produkter jeg har lavet i min fritid samt billedkunstundervisningen på Den Frie Lærerskole. Tryk på billederne for at se dem større og få en beskrivelse af projektet.
Street Piano


En af mine venner inviterede mig til dette fantastiske projekt. Det foregik i Fredericia, i det der hedder C-byen. Projektet gik ud på at invitere kunstnere til at dekorere et klaver, som skulle placeres i byen. Folk som kommer forbi kunne sætte sig og udfolde deres talenter, til glæde og gavn for de forbipasserende. 
Vi fik et klaver, en masser posca-tuscher og frie tøjler. Her kan I se hvad Melinda og jeg fik kreeret. 

Parafrase

 

I billedkunst på 1. årgang havde vi et parafrase forløb. En parafrase er en omfortolkning af et værk. Ud over gruppeprojekter har vi også arbejdet med vores egne individuelle parafraser.
Frida Kahlo arbejde jeg på over 4 timer, skriget/babushka i 30 min og frokost i det grønne var en fotoparafrase som vi havde 60 min til at finde på og skabe. 

 

Grafik
 

Vi har haft 2 større forløb med grafik. 
Der findes mange teknikker indenfor højtryk, dybtryk, plantryk og andre teknikker som fx monotopi. Da min mor er grafiker har jeg meget erfaring og undervisningserfaring indenfor disse teknikker. 

For at vide mere om de forskellige teknikker, tryk da på billederne. 

(www.ann-kerstina.dk)

Præperering af papir

Vi besøgte kunstneren John Olsen's udstilling på SAK i Svendborg. Efterfølgende arbejdede vi med præparering af papir i vores billedkunstlokale. Vi har eksperimenteret med forskellige teknikker og præparater. Vi brugte bl.a. en parteret fisk til at lave en struktur på dybtrykspapiret, shellak, kaffe, pulverfarve, blæk, neskaffe, salt, eddike og så videre. Dybtrykspapiret er blevet bearbejdet først ved at krølle det, ridse det mod fliser og asfalt.

Skrotkunst


Der er mange muligheder i genbrug. Hvis man er god til at gemme alt muligt "affald" har man en kæmpe skattekiste, som man kan lave fantastiske skabninger og ting ud af. Børnene er vilde med at skabe fantasidyr og udfolde deres kreativitet. Man kan evt. give dem nogle benspænd. Fx at den skal kunne bo i en skotøjsæske, man må kun bruge 10 ting eller ikke være højere end 10 cm. Her er et par eksempler på ting lavet af skrot.

Doodle og zentangle


Zentangle er små sort/hvide kunstværker der er tegnet uplanlagt og abstrakt, typisk i kvadrater. Teknikken kan dog bruges i alle sammenhænge. Processen med at skabe en zentangle er en form for "kunstnerisk meditation", da man bliver fuldstændig opslugt af at lave hvert enkelt mønster, og man tegner én streg ad gangen. Det er derfor utroligt vigtigt at man er åben for de idéer der springer ud af hovedet og at du tegner fuldstændig dét der kommer til dig. De kreative muligheder og mønsterkombinationer er uendelige!  

Doodles kan oversættes til krudseduller. Telefontegninger. At lave forenklede tegninger af hverdagsobjekter eller abstrakte mønstre. Det umiddelbare og fantasifulde udtryk er også meget i fokus her, men der er typisk mere tale om håndgribelige motiver. 

Keramik


Som afsluttende projekt har vi på Den frie Lærerskole arbejdet med et selvstændigt fordybende projekt efter eget valg. 
Da jeg ikke tidligere har arbejdet med keramik, var det en oplagt mulighed for at prøve en masse teknikker af, afprøve forskellige lertyper, afbrændingsteknikker og glasur. Alt jeg har lavet har været nummereret og sat i skema, så alle processer og bearbejdninger af værkerne er dokumenteret, til senere brug. Mit overordnede emne blev "keramiksucces med børn" og jeg fandt ud af at pingvinen var et fremragende motiv at arbejde ud fra. Dét jeg skulle koncentrere mig om var ikke formen/motivet, men processen. Derfor var det et godt valg at arbejde ud fra ét dyr. 

Murmaleri

 

Vores billedkunsthold ønskede at skabe et murmaleri på en lang mur, langs lærerskolens p-plads. Vi ville kommunikere ønsker til fremtiden, som handler om at skabe (positive) forbindelser i stedet for afstand. Forbindelser mellem menneske og natur, mellem forskellige kulturer, mellem fortid og fremtid, mellem fantasi og virkelighed, mellem sol og regn, mellem mørkt og lyst, rødt og grønt, stort og småt.

Med positive forbindelser mener vi ønsket om større FÆLLESSKAB, BALANCE, BÆREDYGTIGHED og FANTASI/KREATIVITET. Rammen er et landskab, hvor naturen og fantasien får større plads og hvor mennesker trives SAMMEN med naturen – og forstår naturen. Arkitekturen afspejler naturens diversitet, bæredygtig energi og mindre forbrug. 

Landart

 

Rummelige Rum
Kunst med flygninge
Feworkshop til Magiske Dage
Klimaflygtninge
Drømmefangere
Papir og collage
Naturprotrætter
  • Pinterest Social Ikon
  • Instagram Social Ikon

© 2023 by TOKYO DESIGN. Proudly created with Wix.com

bottom of page